Чому не варто слідувати «інструкціям» на випадок блокування Telegram — коментар UiPservice

На фоні новин про можливе видалення Telegram з магазину додатків App Store в мережі все частіше можна помітити «інструкції», що нібито забороняють Apple видалити додаток месенджеру з пристрою користувача. Владислав Юдченко, координатор сервісного центру UiPservice, пояснює, чому такі інструкції не працюють і тільки створять нові проблеми.

Ось приклад такої «інструкціі»: автори пропонують ввімкнути функцію обмеження видалень додатків у розділі “Екранного часу”

інструкція Telegram

«Пункт про “Видалення додатків” в налаштуваннях iOS, на котрий посилаються автори інструкцій, — це просто одна із функцій батьківського контролю, що доступна на iOS вже багато років. При включенні функціі система не дасть вам, користувачу, видалити будь-який додаток з iPhone чи iPad. Але це ніяк не пов’язано із централізованим видаленням додатку компанією Apple з вашого пристрою», — коментує Владислав.

«Більш того, за всю історію App Store не було жодного прецеденту видалення додатків з пристроїв самою компанією — зазвичай вони просто блокують додаток в магазині та обмежують його розповсюдження, але не використання вже завантаженого. Це ніяк не означає, що Telegram просто зникне з вашого iPhone, якщо ви не виконаєте всі дії з “інструкції”. Додаток залишиться, і навіть якщо ви випадково його видалите, то просто зможете заново завантажити з розділу “Покупки” в App Store до тих пір, поки Apple не видалить акаунт розробника. Тож “інструкція” в цьому випадку просто безкорисна — це всього лиш спосіб захистити додатки від випадкового видалення користувачем (дитиною, наприклад)»

Приклад роботи обмеження з інструкціі: при активаціі функції система пропонує видалити тільки іконку додатку з головного екрану, але не сам додаток. Пам’ятайте, що функція буде обмежувати також видалення інших додатків

telegram-uipservice