Як заборонити iPhone стежити за місцезнаходженням користувача

Як заборонити iPhone стежити за місцезнаходженням користувача

iPhone може відстежувати місцезнаходження власника. Це дозволяє орієнтуватися на місцевості, шукати втрачений пристрій і виконувати купу інших завдань. З іншого боку, інформація про геопозицію — це ваші особисті відомості. Якщо вони потраплять до рук зловмисників, можуть бути використані проти вас. Сьогодні в блозі UiPservice розбираємося, як заборонити iPhone відстежувати місцезнаходження користувача.

Визначенням місцезнаходження iPhone займаються алгоритми служби геолокації. На їх основі працюють карти і функція «Знайти iPhone», тому повністю вимикати відстеження ми не рекомендуємо. Достатньо звести стеження за пристроєм до мінімуму: вимкнути геолокацію для непотрібних системних функцій і налаштувати її використання застосунками.

Як вимкнути визначення місцезнаходження функціями iOS

Відкрийте меню «Налаштування» — «Конфіденційність» — «Служби геолокації». Якщо не хочете ділитися даними про своє місцезнаходження з близькими, вимкніть функцію «Поділитися геопозицією».

поділитися геопозицією на iphone

Поверніться в попереднє меню, потім у нижній частині сторінки виберіть пункт «Системні служби». У вкладці, що відкриється, ви побачите перемикачі для різних системних функцій. Наводимо приблизний список опцій, які можна вимкнути.

  • Геолокаційна реклама Apple
  • Геопропозиції
  • Ідентифікація продавця Apple
  • Мережі Wi-Fi
  • Встановлення часового поясу
  • HomeKit
  • Аналітика iPhone
  • Покращення карт

геолокація в системних службах

Щоб iPhone не запам’ятовував часто відвідувані місця, вимкніть також функцію «Важливі геопозиції».

Як правильно налаштувати відстеження геопозиції застосунками

Відкрийте меню «Налаштування» — «Конфіденційність» — «Служби геолокації». По черзі вибирайте кожен застосунок і налаштовуйте використання даних про місцезнаходження пристрою.

Загалом є три опції:

  • Ніколи — блокує доступ застосунку до геопозиції iPhone.
  • Запитати наступного разу — дозволяє використовувати дані про геопозицію тільки після дозволу користувача.
  • Під час використання застосунку — автоматично використовує дані про геопозицію під час використання конкретного застосунку.

Для застосунків, якими ви користуєтеся рідко, краще вибрати опцію «Ніколи». Так вони не зможуть отримувати дані про вашу геолокацію, а ви не будете турбуватися про стеження.

налаштування геолокації для застосунків

Ще раз нагадаємо, що не можна повністю вимикати служби геолокації. У цьому випадку ви не зможете нормально користуватися картами і знайти втрачений або вкрадений iPhone.

Якщо у вас не виходить вимкнути якісь опції, ви зіткнулися з іншими програмними проблемами або розбили свій iPhone, заходьте до нас в UiPservice.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються дані ваших коментарів.